Busiate-pasta on ohuita nauhapastan pätkiä,, jotka on rullattu spiraalimaiseen muotoon erityisellä koneella. Busiate, kuten käsintehty pasta, on hyvin huokoista, minkä ansiosta kastikkeiden maut imeytyvät siihen erityisen hyvin. Busiate-pastaa on myös helppo esikypsentää, sillä se ei muutu ylikypsäksi eikä tartu toisiinsa edes kattilaan jätettynä. Busiate-pasta sopii erityisen hyvin tarjottavaksi peston tai merenelävien kera.
Busiate pasta 500g
6,20
Kuvaus
Antico Pastificio Morelli on perinteisen pastanvalmistuksen oppeja kunnioittava toscanalainen pastavalmistaja, joka aloitti jo vuonna 1860. Tehdas on tunnettu ensiluokkaisista pastoistaan, joissa käytettään hyväksi vehnänjyvän alkio.
Vehnänalkio on jyvän osa, jossa on säilyneenä vehnän parhaat vitamiinit sekä kasviproteiinit. Morellin käsityöperinteisiin nojaava jauhojen jauhamistapa säilöö monista muista valmistajista poiketen vehnänalkion, joka luo pastaan myös sen ainutlaatuisen maun. Valmistuksessa pastataikina puristetaan muotoonsa hitaasti ja kuivataan 36 tunnin aikana matalassa lämpötilassa (45 tai 50 asteessa). Tämä säilöö parhaiten pastan aromit ja ravintoarvot.
Busiate-pastan keittoaika on 11 minuuttia.
Lisätiedot
Paino | 500 g (gramma) |
---|---|
Alkuperämaa | EAN KOODI: | 8009167012248 |
TÄYSI LAATIKKO: | 12 |
Energia: 1550kJ / 366kcal Rasva: 2,4g josta tyydyttynyttä: 0,4g Hiilihydratit: 72g josta sokeri: 3,9g Proteiini: 12g Suola: 0.02g Kuitu: 3g
Tahvanainen (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvää on. Ostin Busiatea Sisiliasta. Kun se loppui piti alkaa etsiä vastaavaa Suomesta. Merkki oli silloin eri, mutta maku on tässä aivan yhtä hyvä. Busiate on lempipastaani!