morelli 1

Morelli Pasta tehdas perustettiin vuonna 1860, ja se on edelleen perheomisteinen yritys. Menossa on Morellin perheen viides sukupolvi, sisarukset Lucia, Antonio ja Marco, jotka johtavat yritystä edelleen säilyttäen perinteet ja reseptit.
Morellin pastan tuotantolaitoksen tuotteet ovat ainutlaatuisia, salaisuus on ainesosa, jota ei löydy yleisimmistä pastatyypeistä. Se on vehnänalkio, itse viljan sydän ja joka sisältää vitamiineja sekä kasviproteiinia. Normaalin viljan jauhamisprosessin aikana vehnänalkio poistetaan suurimosta tuotteen helpon pilaantuvuuden takia, mikä tarkoittaa, että pastatehtaat joutuvat käsittelemään jauhoja ilman vehnänalkiota. Mutta Morellin pastatehtaan käyttämien käsityömenetelmien ansiosta vehnänalkio, joka on aina tuore, lisätään uudelleen suurimon joukkoon. Tämä on synnyttänyt heidän iskulauseensa “PASTAMME ON JOTAIN MUUTA”.
Pasta Morellia pidetään laadukkaana, ei vain vehnänalkion ainesosan vuoksi, vaan myös siksi, että se valitsee parhaan raaka-aineen: durumvehnän, jota se käsittelee käsityömäisesti. Koneet painavat erittäin hitaasti vaivattua taikinaa, ja kun se on käsityönä rullattu muotteihin, kuivataan pastaa 36 tuntia enintään 45 °C:ssa 50 °C:ssa. Näin säilytetään tuotteen luontainen maku ja sen ravitsevat ominaisuudet.
sitten busiate

Suodatimet

21 -tuotteet

  • pappardelle pastificio morelli
    6,20 sis Alv

    Pappardelle on perinteinen Toscanasta kotoisin oleva hyvin leveä nauhamainen pastalaji, joka sopii loistavasti erilaisten kastikkeiden kanssa. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa pappardelle-pastansa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Keittoaika 5–6 minuuttia

  • luomu maissipasta
    6,20 sis Alv

    Toscanalaisen Morellin pastatehtaan maissipasta on luonnostaan gluteenitonta linguine-pastaa. Pastassa käytetty maissi on lisäksi puhdasta luomutuotantoa. Keittoaika 7–9 minuuttia.

  • spaghetti 8 min pastificio morelli 1
    5,75 sis Alv

    Italian ehkä tunnetuin pastalaji eli spagetti maistuu kaikille vauvasta vaariin. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa aidon italialaisen spagettinsa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 8 minuuttia.

  • spaghetti 1kg
    7,90 sis Alv

    Italian ehkä tunnetuin pastalaji eli spagetti maistuu kaikille vauvasta vaariin. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa aidon italialaisen spagettinsa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 8 minuuttia.

  • musta spaghetti 500g min
    7,90 sis Alv

    Morellin pastatehtaan musta spagetti eli Spaghetti al Nero di Seppia saa kauniin intensiivisen värinsä sekä merellisen arominsa mustekalan musteesta. Perinteisen sisilialaisen reseptin mukaan pasta tarjoillaan merenelävien kera. Keittoaika 8 minuuttia.

  • tagliolini pomodoro pastificio morelli
    5,75 sis Alv

    Toscanalaisen Morellin pastatehtaan Tagliolini-tomaattipasta on täynnä Toscanan tomaattien ja durumvehnän aromeja. Yksinkertaisimmillaan tarjoa keitetty pasta laadukkaan oliiviöljyn ja tuoreen basilikan kera sellaisenaan! Keittoaika 5 minuuttia.

  • paccheri
    5,75 sis Alv

    Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa pastansa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Paccheri on perinteinen Campanian alueelta kotoisin oleva pastatyyppi, joka on tunnettu suuresta putkilomaisesta muodostaan. Keittoaika 7 minuuttia.

  • spaghetti farro bio pastificio morelli
    7,20 sis Alv

    Toscanalaisen Morellin täysjyväspelttispagetti valmistetaan ikivanhasta italialaisesta vehnän alkumuodosta, kuitupitoisesta speltistä. Spagetissa käytetty speltti on 100 % italialaista luomuspelttiä. Spagetti valmistetaan perinteisellä artesaani-menetelmällä. Täysjyväspelttispagetti pääsee oikeuksiinsa hyvin yksinkertaisella lisukkeella, kuten tomaatilla tai öljyllä höystettynä. Kokeile myös liha- tai kala-pohjaisten kastikkeiden kanssa ilman tomaattia!

  • gigli pastificio morelli
    5,80 sis Alv

    Gigli on tyypillinen toscanalainen pastalaji, joka valmistetaan toscanalaisesta durum-vehnästä perinteiseen artesaanitapaan. Gigli-pasta on valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa. Karkeuden ansiosta pasta kuitenkin imaisee itseensä enemmän kastikkeen makuja. Gigli-pastan keittoaika on vain 4 minuuttia, ja se sopiikin erityisen hyvin nopeasti valmistettaviin kasvis- tai lihapohjaisiin annoksiin.

  • anelli pasta 500g min
    5,75 sis Alv

    Anelli-pasta on nimensä mukaan renkaan muotoista pastaa, joka on peräisin Sisiliasta. Anelli-pasta on valmistettu italialaisesta durum-vehnästä perinteisin artesaanimenetelmin. Anelli-pasta on valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa. Karkeuden ansiosta pasta kuitenkin imaisee itseensä enemmän kastikkeen makuja. Muotonsa ansiosta Anelli-pasta sopii erinomaisesti uunipastoihin sekä keittoihin ja liemiin.

  • trofie pastificio morelli
    6,90 sis Alv

    Trofie-pasta on alun perin kotoisin Pohjois-Italiasta Liguriasta. Sen lyhyt ja kierteinen muoto tekevät siitä täydellisen pastan erilaisille runsaille kastikkeille. Morellin pastatehtaan trofie-pasta valmistetaan laadukkaasta durumvehnäjauhosta, jossa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 15–16 minuuttia

  • linguine peperoncino pastificio morelli
    5,75 sis Alv

    Morellin pastatehtaan chilinauhapasta eli Linguine al Peperoncino Rosso saa hienoisen jälkipotkunsa chilipaprikasta. Tämä erikoinen ja piristävä linguine-pasta sopii sellaisenaan nautittavaksi yrttiöljyn kera tai raikkaan tomaattikastikkeen kanssa. Keittoaika 6–7 minuuttia.

  • linguine zafferano pastificio morelli
    6,20 sis Alv

    Toscanalaisen Morellin pastatehtaan sahramilla maustettu linguine-pasta on aromikas ja omintakeinen pasta. Pastassa yhdistyy perinteinen italialaisuus sekä häivähdys itämaisia mausteita. Kokeile sahramipastaa esimerkiksi merenelävien tai italialaisen kinkun kanssa. Keittoaika 6–7 minuuttia.

  • linguine tartufo pastificio morelli
    6,20 sis Alv

    Astetta ylellisemmän ja puhtaasti herkullisen pastaruokalajin saat valmistettua helposti tryffelipastalla! Toscanalaisen Morellin pastatehtaan aidolla mustalla tryffelillä maustettu durumvehnästä tehty linguine-pasta sopii täydellisesti kermaisille kastikkeille. Kokeile pastaa myös tryffeliöljyn kanssa! Keittoaika 6–7 minuuttia.

  • liguine limone pepe pastificio morelli
    5,75 sis Alv

    Toscanalaisen Morellin pastatehtaan sitruunalla ja pippurilla maustettu linguine-pasta on raikkaan aromikas pasta. Puhdas sitruunan maku tulee tuoreista, aidoista sitruunoista. Kokeile sitruuna- & pippuripastaa yksinkertaisimmillaan sellaisenaan oliiviöljyn kanssa, tai lisää mukaan parmesaani- tai pecorinoraastetta ja pieni rouhaisu tuoretta mustapippuria. Keittoaika 6–7 minuuttia.

  • fregula pastificio morelli
    6,20 sis Alv

    Fregula Sarda Tostata on sardinialainen erikoisuus, jota kutsutaan välillä myös Sardinian kuskusiksi. Pienen helmen muotoiset pastasuurimot paahdetaan lopuksi uunista, mikä tekee niiden väristä kauniin paahteisen. Fregulan ainutlaatuinen valmistustapa saa pastaan jopa hieman hasselpähkinäisen aromin. Perinteisesti fregula-pastaa tarjotaan tomaatti-basilikapohjaisen simpukkakastikkeen kera. Keittoaika 12 minuuttia.

  • fussilli 500g
    6,20 sis Alv

    Morellin pastatehtaan täysjyväfusilli on terveellinen ja herkullinen pasta, joka sopii erityisen hyvin maistuvien erilaisten kastikkeiden kanssa. Täysjyväfusilli imee itseensä hyvin kastiketta, minkä takia pastasta tulee entistäkin maistuvampaa. Se sopii hyvin ruokalajeihin, joissa pastan halutaan säilyttävän muotonsa. Kokeile esimerkiksi erilaisissa uunipastoissa! Keittoaika 8 minuuttia.

  • perhospasta 500g
    7,50 sis Alv

    Papillons-perhospasta on durumjauhoista valmistettu värikäs pastasekoitus. Eriväriset ”perhoset” saavat sävynsä pinaatista, punajuuresta, kurkumasta, peperoncino-chilistä sekä mustekalan musteesta. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa pastansa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana terveellistä vehnänalkiota. Keittoaika 8 minuuttia.

  • penne germe grano pastificio morelli
    6,20 sis Alv

    Yksi suosituimmista pastalajeista on monikäyttöinen penne, joka sopii erityisesti käytettäväksi sellaisten kastikkeiden kanssa, jotka eivät jää kiinni pastaan. Morellin artesaani-penne-pasta on valmistettu toscanalaisesta durum-vehnästä ja valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa.

  • busiate pastificio morelli
    6,20 sis Alv

    Busiate-pasta on ohuita nauhapastan pätkiä,, jotka on rullattu spiraalimaiseen muotoon erityisellä koneella. Busiate, kuten käsintehty pasta, on hyvin huokoista, minkä ansiosta kastikkeiden maut imeytyvät siihen erityisen hyvin. Busiate-pastaa on myös helppo esikypsentää, sillä se ei muutu ylikypsäksi eikä tartu toisiinsa edes kattilaan jätettynä. Busiate-pasta sopii erityisen hyvin tarjottavaksi peston tai merenelävien kera.