Italialainen ruusunmarjahillo on täydellinen kumppani monelle eri juustolle. Se valmistetaan vain aidoista ruusunmarjoista ja ruokosokerista, jolloin saadaan täysin luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu hillo piemontelaiseen tapaan. Sataan grammaan hilloa tarvitaan 170 g ruusunmarjaa, jotka keitetään herkulliseksi hilloksi.
Ruusunmarjahillo sopii erityisesti pecorinon, lehmänmaitojuustojen, parmesaanin tai sinihomejuustojen kanssa. Kokeile myös voidellun vaalean leivän päällä!
Maija (varmistettu kirjoittaja) –
Villiruusuhilloke oli erinomainen aistielämys. Sen luonnollinen tuoksu, syvän punainen väri ja makunystyröitä hellivä ruokosokerilla terästetty koostumus oli vertaansa vailla. Käytin hilloketta viilin lisukkeena ja se oli oikein mainio kombo.