Italialaisen Mariangela Prunotton akaasiahunaja on korkealaatuinen ja hienovaraisen aromikas hunaja. Kyseessä on yksikukkahunaja, jonka tuottaneet mehiläiset ovat pölyttäneet lähiympäristönsä akaasiapuita. Akaasiahunaja sopii miedon makunsa ansiosta monenlaisten jälkiruokien ja juomien makeuttamiseen, sillä sen aromi ei peitä makeutettavan ruoan tai juoman omia aromeja.
Mariangela Prunotton luomutomaattipassata on valmistettu auringon kypsyttämistä italialaisista tomaateista, jotka on poimittu juuri oikealla hetkellä. Tomaattipassatta eli paseeratut tomaatit on keitetty ja säilötty pelkistä luomutomaateista, eikä siihen ole lisätty mitään muuta. Käytä sellaisenaan tomaattikastikkeena tai muun kastikkeen pohjana.
Aito italialainen punainen pesto valmistetaan auringon kypsyttämistä luomutomaateista ja muun muassa cashewpähkinöistä, jotka antavat oman erityislaatuisen arominsa tälle herkulliselle luomupestolle. Voimakkaanmakuinen mutta tasapainoinen pesto sopii moneen käyttötarkoitukseen aina bruschetasta pastaan ja crostineille. Kokeile myös sellaisenaan esimerkiksi punaisen lihan tai kanan lisukkeena tai täytteenä!
Aito italialainen vihreä pesto valmistetaan tuoreesta luomubasilikasta, ekstraneitsytoliiviöljystä, pinjansiemenistä, merisuolasta ja sitruunamehusta – ilman mitään keinotekoisia aromeja tai ainesosia. Elokuussa käsin kerättävä basilika käytetään heti tuoreeltaan, mikä takaa peston aidot ja herkulliset aromit. Kokeile ja löydä uusi suosikkipestosi!
Aito italialainen eukalyptushunaja valmistetaan eukalyptuspuita pölyttäneiden mehiläisten tuottamasta hunajasta. Sillä sanotaan olevan monia hyvinvointia edistäviä vaikutuksia aina keuhkoista ruoansulatukseen. Kokeile sitä niin erilaisissa kuumissa juomissa, leivonnaisissa kuin ruoanlaitossakin!
Italialaisen Mariangela Prunotton valmis tomaattikastike pizzalle on käyttövalmis, luomutomaateista valmistettu tomaattikastike aitoon italialaistyyliseen pizzaan. Kastike on tehty perinteisellä reseptillä ja vain parhaista, käsin valituista lähialueen raaka-aineista. Pizzan lisäksi kokeile tomaattikastiketta myös pastan kanssa!
Lehmuksenkukkahunaja saa aromaattisen ja voimakkaan makunsa lehmuspuiden nektarista, jonka alueen mehiläiset keräävät. Kyseessä on 100-prosenttisesti italialainen lajihunaja Piemonten kukkuloilta. Sen maku on hyvin tunnistettava; saman maun löytää lehmuksenkukkateestä.
Kesällä täydessä kukassa kukkiva minttu tarjoaa aromikasta nektariaan lähialueen mehiläisille, jotka tuottavat tämän erityisen ja voimakasaromisen hunajan. Hunajan aromi tekee siitä täydellisen parin teelle ja yrttijuomiin. Se sopii myös loistavasti syventämään makua resepteissä, joissa tarvitaan hunajaa ja tuoretta minttua. Kokeile voimakkaiden, pitkään kypsytettyjen juustojen ja lampaanlihan kanssa!
Kun haluat helpon tavan maistaan Italian auringon alla kypsyneitä tomaatteja milloin vain, pidä huolta, että kaapistasi löytyy Mariangela Prunotton luomutomaattimurska. Tomaattimurska on valmistettu 48 tunnin kuluessa tomaattien poimimisesta täysin ilman suolaa, sokeria, tiivisteitä tai kuivattuja yrttejä. Vain 100 % tuoreita luomutomaattia ja täyttä makua.
Kesän parhaimpana ajankohtana, elokuussa poimitaan käsin nämä Italian auringon alla kypsyneet herkulliset luomutomaatit. 48 tunnin kuluttua ne ovat jo muuttuneet täksi herkulliseksi säilykkeeksi. Tuoreet tomaatit kuoritaan ja täytetään luomu-passatalla ja keitetään ilman lisättyä suolaa. Tomaatteja voi käyttää aivan kuten tuoreitakin tomaatteja.
Italialaisen Mariangelo Prunotton ragu-pastakastike on korkealaatuisista luomukasviksista valmistettu pastakastike, joka on täysin vegaaninen. Se on täynnä tuoreiden italialaisten luomutomaattien makua höystettynä modenalaisella balsamicolla. Kastikkeen lisäksi tarvitset enää pastan!
Mariangela Prunotton balsamico on aito modenalainen luomubalsamico. Sen monitahoiset aromit tekevät siitä täydellisen monenlaisten annosten viimeistelyyn. Käytä myös sellaisenaan marinadeihin ja salaatteihin. Sopii vegaaneille.
Italialaiset keltaiset tomaatit on jalostettu tässä tomaattipassatassa herkulliseksi tomaattikastikkeeksi, jossa ei ole lainkaan suolaa. Resepti on perua italialaisilta isoäideiltä, jotka säilöivät tomaatit talvea varten parhaalla mahdollisella tavalla niiden aromien säilömiseksi.
Italialaisen Mariangela Prunotton omenaviinietikka on suodattamaton luomuomenaviinietikka. Vaikka nimi viittaakin viiniin, se on tehty omenasiideristä perinteisin menetelmin. Kokeile salaateissa, lihan tai kalan marinadeissa, vinaigreteissä tai esimerkiksi säilönnässä chutney-tyyppisissä säilykkeissä.
Näiden italialaisten aprikoosien annetaan kypsyä juuri oikean kypsyisiksi puissa eikä kylmässä varastossa. Näin ne ovat poimintahetkellä mehukkaita ja täynnä aromeja. Poimimisen jälkeen ne viedään heti säilöttäviksi.
Nämä pienet, noin saksanpähkinän kokoiset aprikoosit keitetään hellävaraisesti ja säilötään ruokosokerista tehtyyn sokeriliemeen. Tuloksena on ihanan maukkaat ja hieman pähkinäisen makuiset säilötyt aprikoosit, jotka maistuvat kuin suoraan puusta syötynä.
Kokeile niitä myös jälkiruoissa, jäätelön kanssa tai osana juustolautasta. Aprikoosit sopivat hyvin myös suolaisiin ruokalajeihin, kuten porsaankyljysten, ankanrinnan ja jopa paistetun kanan kanssa. Äläkä unohda hyödyntää hurmaava-aromista sokerilientä esimerkiksi cocktaileissa!
Italialainen ruusunmarjahillo on täydellinen kumppani monelle eri juustolle. Se valmistetaan vain aidoista ruusunmarjoista ja ruokosokerista, jolloin saadaan täysin luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu hillo piemontelaiseen tapaan. Sataan grammaan hilloa tarvitaan 170 g ruusunmarjaa, jotka keitetään herkulliseksi hilloksi.
Ruusunmarjahillo sopii erityisesti pecorinon, lehmänmaitojuustojen, parmesaanin tai sinihomejuustojen kanssa. Kokeile myös voidellun vaalean leivän päällä!
Kun haluat nauttia aidoista italialaisista artisokista, kokeile Mariangela Prunotton grillattuja artisokkia oliiviöljyssä. Saat tästä helpon ja herkullisen lisukkeen monelle erilaiselle ruoalle, ainesosan salaattiin tai tarjottavan antipastolautaselle. Kokeile myös artisokkapastassa!
Italialaisen Mariangela Prunotton kokonaiset kirsikat siirapissa ovat kuin tuulahdus tuoreita kirsikoita satokauden ulkopuolellakin. Niiden tarkka korjuu ja säilöntä takaavat kirsikoiden tuoreiden ominaisuuksien säilymisen. Tuoreet kirsikat säilötään vain muutaman tunnin sisällä poimimisesya kevyeen sokeriliemeen, eikä muuta tarvita. Kokeile sellaisenaan herkutteluun, jäätelön kanssa tai erilaisissa jälkiruoissa. Säilöntäliemestä saat myös loistavan ainesosan cocktaileille!
Mariangela Prunotton luumut sokeriliemessä on herkullinen hedelmäsäilyke, joka sisältää Piemonten hedelmätarhoissa kasvatettuja herkullisia luumuja sekä kevyen sokeriliemen. Liemi on valmistettu ainoastaan vedestä ja ruokosokerista. Mitään muuta ei tarvita säilömään juuri oikeaan aikaan poimittujen luumujen herkulliset aromit ja pehmeä koostumus.
Mariangela Prunotton oliiviöljyyn säilötyt paprikat säilövät tuoreiden paprikoiden maut parhaimmillaan. Paprikat kypsennetään viinietikassa, minkä jälkeen ne purkitetaan käsin ja purkit täytetään korkealaatuisella italialaisella extra virgin -oliiviöljyllä. Paprikat on maustettu häivähdyksellä valkosipulia.
Kokeile sellaisenaan antipastolajitelmassa, salaateissa, kastikkeissa tai esimerkiksi pizzassa.