Suolankukka 125g

Saltblomma

6,55

Suolankukka on todellinen gourmet-sormisuola, joka kerätään herkässä keruuprosessissa suola-altaan pinnalta. Kuivauksen jälkeen suolankukkaa ei enää käsitellä mitenkään. Guéranden alueella tuotettu suolankukkaa, ”fleur de sel de Guérande” pidetään maailman arvostetuimpana suolankukkana. Sen erityinen maku ja rakenne tuovat parhaat puolet esiin kaikista ruoista. Se on myös ihanteellinen viimeinen ripaus liharuuan, salaatin tai esimerkiksi hanhenmaksan kruunaamiseksi.

Lisätiedot

Paino125 g
EAN KOODI: 3305044020395
KOKO LAATIKKO: 12

Sisältö: suolankukka (merisuola)
Innehål: Saltblomma
Allergiat:

Energia:
Rasva:
josta tyydyttynyttä:
Hiilihydratit:
josta sokeri:
Proteiini:
Suola:
Kuitu:

tuotetunnus (SKU) 5175 Osasto:
Valmistaja:

Kuvaus

Pays de la Loiren alueella, Atlantin rannalla sijaitseva Guéranden kunta on tunnettu ensiluokkaisesta suolastaan. Siltä on myös kotoisin Le Paludier de Guéranden suolankukka, joka on ensiluokkainen, lisäaineeton sormisuola viimeistelemään ruoan kuin ruoan.
Suolankukka syntyy meriveden täyttämien nk. œillet-altaiden pinnalle haihtumisen vaikutuksesta. Vaahtoa muistuttavat suolakiteet kerätään varovasti ja jätetään aurinkoon kuivumaan. Kuivunut suolankukka on hyvin hienojakoista ja maultaan erinomaista. Lisäksi se sisältää runsaasti kivennäisaineita. Suolankukan nimi viittaa suolan erityiseen kukkaiseen tuoksuun, joka syntyy suolaan jääneestä mikroskooppisesta levästä.
Le Paludier de Guéranden suolankukalla on aidosta paikallisuudesta kertova IGP-sertifikaatti.