Biscuiterie du Quercy on yksi Ranskan tärkeimmistä artisaanimarenkien valmistajista. Sen vanhanajan marengit ovat sisältä ihanan pehmeitä ja sitkoisia ja ulkoa sopivan rapeita. Ne on pursotettu kauniiseen pitkään muotoon. Pieni häivähdys vaniljaa antaa marengeille hienostuneen maun.
Vohvelirullat tai ”Gaufres Géantes” eli jättivohvelit ovat Biscuiterie du Quercyn yksi erikoisuuksista. Tuoreista munista leivotut rapeat rullat sopivat sellaisinaan nautiskeltaviksi tai minkä tahansa jälkiruoan kanssa.
DeliDelin herkulliset ankankoivet ovat peräisin perinteisestä ranskalaisesta maalaisankkarodusta, joka tunnetaan hitaasta kasvuvauhdistaan ja erottuvasta mustavalkoisesta väristään. Valmistettu perinteisellä ranskalaisella confit-kypsennysmenetelmällä, nämä ankankoivet ovat suussasulavan mureita ja täynnä rikasta makua. Pakkaus sisältää 4-5 valmiiksi kypsennettyä ankankoipipalaa, jotka on helppo lämmittää uunissa tai pannulla. Täydellinen valinta juhla-aterioille tai hemmottelemaan itseäsi ja läheisiäsi aidolla ranskalaisella herkulla. Tilaa nyt ja nauti!
Klassinen ja hurmaava makupari on viikuna ja vuohenjuusto. Ei niin sokerisena hillokkeena viikuna sopii täydellisesti juustolautasten oheen. Tämä DeliDelin viikunahillo on maustettu vielä erikseen saksanpähkinällä, joka tuo hilloon täydellisen lisän ja aromikkuuden. Kokeile viikuna- & saksanpähkinähilloa myös erilaisten sinihomejuustojen kera!
Kokonaisina säilötyt sitruunat kuuluvat välimerelliseen keittiöön kiinteänä osana tuoreiden sitruunoiden kauden ulkopuolella. Suolaan ja veteen säilöttyjä sitruunoita voi käyttää maustamaan monenlaisia ruokia, kuten kalaa ja kanaa. DeliDelin säilötyt sitruunat tulevat Egyptistä, jossa ne ovat saaneet kypsyä auringon alla mehukkaiksi ja kauniin kultaisen keltaisiksi. Käytä sitruunoista etenkin niiden kuoriosa tai leikkaa ne kokonaisina ohuiksi viipaleiksi ja käytä eri ruoissa!
Voimakkuus: 8/12
Aromit: aprikoosi ja jasmiini
Etiopian Limun kumpuilevilla ylätasangoilla kasvaa tämä keskitäyteläinen ja hedelmäisiä ja aromaattisia vivahteita sisältävä pure origine- eli single origin -kahvi. Kahvipavut tulevat paikallisilta pieniltä viljelmiltä ja ovat 100 % arabicaa. Kahvissa käytetään sekoituksena pestyjä papuja sekä natural-prosessoituja papuja, mikä tuo kahviin voimakkuutta ja hedelmäisiä aromeja.
Voimakkuus: 6/12
Aromit: hasselpähkinä ja paahdettu manteli
Tämä Bolivian puolella Andien rinteillä kasvava, kuumasta ja kosteasta ilmastosta hyötyvä kahvi on pehmeä ja lempeän aromikas. Kahvipavut ovat 100 % arabicaa sekä pure origine- eli single origin -kahvia. Kahvi viljellään luomutuotantona sekä vastuullisesti Reilun kaupan kriteerejä noudattaen. Pehmäessä mutta tasapainoisessa ja voimakkaassa kahvissa on häivähdys niin hasselpähkinästä kuin paahdetuista manteleista.
Une huile entièrement Provençale!
Ranskalaisen viini- ja oliivituottajan Chateau Virantin Provence AOP -oliiviöljy on palkittu Concours Général Agricole -kilpailun kultamitalilla. Tämä keskivahva ekstraneitsytoliiviöljy valmistetaan viiden lajikkeen sekoituksesta ja puristetaan heti keruun jälkeen tilan omalla puristamolla ja pullottamolla.
Öljystä voi maistaa vihreitä aromeja, kuten ruohoisuutta, vihreää tomaattia ja mantelisuutta. Tällä monisyisellä, tasapainoisella ja täyteläisellä öljyllä on pitkä suutuntuma, ja kevyt pippurisuus tekee öljystä keskivahvan. Se sopii erinomaisesti käytettäväksi sellaisenaan esimerkiksi salaateille, kalalle ja lihalle sekä ruoanlaittoon.
Une huile de caractère pour les mets de caractère !
Ranskalaisen viini- ja oliivituottajan Chateau Virantin Aglandau-oliiviöljy on palkittu Concours Général Agricole 2020 -kilpailun kultamitalilla. Tämä voimakas ja jopa pippurinen ekstraneitsytoliiviöljy valmistetaan ainoastaan aglandau-lajikkeen oliiveista, jotka kasvavat tuottajan omilla tarhoilla. Keruun jälkeen oliivit kylmäpuristetaan heti tilan omalla puristamolla. Näin öljyyn saadaan parhaiten säilöttyä sen aromit ja korkea antioksidanttipitoisuus sekä happamuus saadaan pidettyä mahdollisimman matalana. Kokonaisuus on tasapainoinen, moniulotteinen, harmoninen ja pitkään viipyilevä. Öljyn runsaista aromeista löytyy muun muassa tuoretta ruohoa, tomaatinlehtisyyttä, pihlajanmarjaa ja basilikaa. Voimakkuutensa ansiosta Aglandau-oliiviöljy sopii voimakkaammillekin ruoille, kuten ratatouillelle sekä muilla tomaattipohjaisille padoille ja kastikkeille, lihalle, anjoviksen kanssa ja aioliin.
Une huile douce, complexe et équilibrée !
Ranskalaisen viini- ja oliivituottajan Chateau Virantin oliiviöljyt ovat maan palkituimpia oliiviöljyjä. Tämä pelkistä Salonenque-oliiveista valmistettu ekstraneitsytoliiviöljy on mieto ja keveä mutta silti tasapainoisen aromikas. Oliivit kerätään valmistajan omilta tarhoilta ja kylmäpuristetaan heti keruun jälkeen, mikä säilöö öljyn aromit ja antioksidantit sekä varmistaa alhaisen happopitoisuuden. Öljystä voi löytää niin artisokan, pähkinän kuin vihreän omenan aromeja. Keveytensä takia öljy sopii erityisen hyvin myös keveille ruoille, kuten erilaisille risotoille, pastoille, gratiineille, kalalle, keitetyille vihanneksille sekä salaateille.
Ranskalaisen viini- ja oliivituottajan Chateau Virantin viinihyytelö valmistetaan perinteisestä provencelaisesta vin cuit -jälkiruokaviinistä. Kokeile tätä hyvin ranskalaista hyytelöä esimerkiksi hanhenmaksan, vaaleiden lihojen, riistan tai juustojen kanssa. Tai erilaisissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa!
Ranskalaisen viini- ja oliivituottajan Chateau Virantin Picholines-oliivit ovat suosittuja, kokonaisia vihreitä oliiveja, joiden raikkaus hurmaa kokeilijansa. Sen kiinteä koostumus suorastaan sulaa suussa!
Tämä juhlava samppanjaetikka valmistetaan Champagnen maakunnassa, Reimsissä. Valmistus mukailee samppanjanvalmistuksen perinteitä. Etikka on kypsytetty tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan, mikä on tuonut etikkaan sen uniikkeja hienovaraisia ja tammisia aromeja.
Lucien Georgelinin appelsiini-greippi-sitruunahillo on raikas tuulahdus aurinkoisesta Lounais-Ranskasta. Kirpeiden sitrushedelmien aromit pehmenevät makean omenan kanssa ja muodostavat harmonisen makuyhdistelmän. Laadukas ja perinteisellä reseptillä valmistettu luomuhillo ei tarvitse lisäksi mitään keinotekoisia aromeja tai säilöntäaineita!
Williams-päärynöistä valmistettu ja vaniljalla maustettu Lucien Georgelinin päärynähillo on korkealaatuinen luomuhillo vaativillekin herkkusuille. Se valmistetaan vain parhaimmista ja puhtaista raaka-aineista ilman keinotekoisia aromeja tai säilöntäaineita. Tästä pitävät kaikki vauvasta vaariin!
Un des grands classiques de la Conserverie la belle-iloise!
La belle-iloisen yksi suurista klassikoista on sardiinit oliiviöljyssä. Ensiluokkainen ekstra-neitsytoliiviöljy korostaa kalan omaa makua ja saa sardiinien parhaat aromit esiin. Kokeile vaikka salaatissa, suolaisessa piiraassa tai pitsan päällä!
Oliiviöljyssä olevat sardiinit sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, D-vitamiinia, kalsiumia ja fosforia
La Maison Godardin lahjapakkaus on herkullinen lahja ranskalaista keittiötä arvostavalle. Se on myös helppo hankinta gourmet-illanviettoon, jossa halutaan maistella mahdollisimman montaa erilaista foie gras -pateeta ja muita Lounais-Ranskan tyypillisiä pateita. Tilaa itsellesi tai lahjaksi!
La Maison Godardin ankanmaksa-bloc on valmistettu aidosta ankanmaksasta ja mausteista. Sen koostumus on sileää ja pehmeää. Ankanmaksa-bloc on valmistettu yleensä tiilenmalliseen muotoon, johon viittaa ranskankielinen alkuperäinen nimi ”bloc”. Tuotteessa ei ole käytetty lisäaineita, ja se on aito alkuperäinen Lounais-Ranskasta tuleva foie gras.
Hanhenrasvalla voit maustaa perinteiset paistetut perunat ainutlaatuisella tavalla. Se on myös tarvittava ainesosa perinteisiin sarlandaisittain valmistettaviin perunoihin, ”pommes de terre sarlandaises”.
Moneen kertaan palkittu Oie du Périgordin kokonainen hanhenmaksa on foie gras -tuotteiden hienointa, mitä on. Kokonainen hanhenmaksa on peräisin aina samasta hanhesta ja käsitelty ainoastaan leikkaamalla ja kypsentämällä purkissaan paineastiassa. Kokonaista hanhenmaksaa leikatessa voi huomata sen hienostuneen, norsunluisen ja hieman vaaleanpunaisen värin. Sen maku on pehmeä sekä hienostunut. Kokonainen hanhenmaksa ainoastaan paranee ajan kuluessa!