Ziti on Napolin alueelta kotoisin oleva tyypillinen pastalaji. Se valmistetaan italialaisesta durum-vehnästä perinteisin artesaanimenetelmin. Ziti-pasta on valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa. Karkeuden ansiosta pasta kuitenkin imaisee itseensä enemmän kastikkeen makuja. Ziti-pasta sopii erityisen hyvin täyteläisiin uunipastoihin. Se voidaan myös tarjoilla runsaan kastikkeen kera sellaisenaan keitettynä. Ziti-pastan putkilot pilkotaan yleensä pienemmiksi ennen keittoa.
Ziti-pasta 500 g
6,50
Kuvaus
Antico Pastificio Morelli on perinteisen pastanvalmistuksen oppeja kunnioittava toscanalainen pastavalmistaja, joka aloitti jo vuonna 1860. Tehdas on tunnettu ensiluokkaisista pastoistaan, joissa käytettään hyväksi vehnänjyvän alkio.
Vehnänalkio on jyvän osa, jossa on säilyneenä vehnän parhaat vitamiinit sekä kasviproteiinit. Morellin käsityöperinteisiin nojaava jauhojen jauhamistapa säilöö monista muista valmistajista poiketen vehnänalkion, joka luo pastaan myös sen ainutlaatuisen maun.
Ziti-pastan keittoaika on 8 minuuttia.
Aineosat: durumvehnä, vesi
Innehåll: durumvete, vatten
Mahdolliset allergeenit: Sisältää gluteenia. Valmistettu tehtaassa, jossa käsitellään myös muna- ja kalatuotteita sekä äyriäisjohdannaisia.
Ravintosisältö:
Energia: (Kj): 1389 (Kcal): 332
Rasva: 0,4g
josta tyydyttynyttä: 0g
Hiilihydratit: 68,1g
josta sokeri: 1,7g
Proteiini: 12,3g
Suola: 0,03g
Kuitu:
Lisätiedot
Paino | 500 g (gramma) |
---|---|
Alkuperämaa | EAN KOODI: | 8009167012118 |
KPL LAATIKOSSA: | 12 |
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.