Kieli

Provencelainen risotto

6:lle tarvitset

Risotto:

Liemi:

  • 2,5l vettä
  • 1,5tl kreikkalaista yrttisuolaa
    Keitä kuumaksi

Provence mix:

  • 400g kesäkurpitsaa
  • 2 1 kynnen valkosipulia tai vastaava määrä tavallists
    Kuutioi pieneksi ja paista viinirypäleensiemenöljyssä pieni pinta ja kypsyys.
    Laita sivuun
  • 1/2 prk DeliDelin aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
  • 250 g punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 1dl sekä tuoretta persiljaa, ruohosipulia että basilikaa
    Leikkaa kaikki tomaatit 4 osaan.leikkaa yrtit hienoksi ja paista pannulla hetki kesäkurputsojen jälkeen. Noin 5 min. riittää. Kaada kesäkurpitsojen joukkoon ja jätä odottamaan.



Hienonna salottisipuli ja purjo pieneksi ja kypsennä ensin sipuli viinirypäleensiemenöljyssä miedolla lämmöllä kypsäksi, älä polta tai ruskista. Voit lisätä yrttivettä kauhallisen jos tuntuu, että sipuli alkaa kuivua. Lisää salottisipuli, etikka ja valkoviini. Anna hautua hetki ja lisää sardelli. Kauhalla kannattaa painella sardellit muusiksi ennen kun lisäät yrttilientä. Nyt lisää lientä aina kun edellinen on imeytynyt. Älä päästä riisiä kuivaksi, mutta älä myöskään uita. Keitä kunnes riisi kypsää. Sitten lisää pieneksi hakatut kaprikset ja oliivibruschetta, parmesan, provence mix ja vähän lientä. Sekoita hyvin. Juuri ennen tarjoilua lisää kerma, kuumenna ja tarjoile heti. Provence mixiä voi jättää vähän koristelua varten.

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.