Kieli

Laura’s Seafood paella 4 hengelle

4:lle tarvitset, nopea tehdä

  • Extra virgin oliiviöljyä ainakin 6 rkl
  • 3 valkosipulin kynttä hienoksi viipaloituna
  • 2 keskikokoista salottisipulia hienoksi pilkottuna
  • Chorizo makkaraa 50-100g
  • Lehtipersiljaa, varret ja lehdet
  • Kuivaa valkoviiniä
  • 1 sitruuna
  • 1/2 prk Prunotton tomaattimurskaa
  • 2 pussia paellamaustetta
  • Fleur de sel merisuolaa
  • 500g Brazalin Bomba paellariisiä
  • Katkarapuja ( isoja ) kuorineen ja ilman
  • Simpukoita (kypsiä esim pakasteesta) kuorella ja ilman
  • Vihreitä papuja (tuoreita)
  • Finca la barcan Piquillo-paprikoita öljyssä
  • Sitruunaviipaleita koristeeksi

Kuumenna reilusti oliiviöljyä leveässä isossa pannussa. Lisää hienonnettu
sipuli ja kuullota niitä miedolla lämmöllä, kunnes kypsiä. Lisää hienonnettu
valkosipuli, pieneksi leikattu chorizo makkara ja persiljan varret ja paista
n 5 minuuttia aina välillä sekoittaen. Katso ettei pannu kuiva liikaa, jos
niin lisää öljyä. Lisää joukkoon 6-8 kuoretonta simpukkaa ja lisää vielä
oliiviöljyä tarvittaessa. Anna muhia vielä n. 5 minuuttia. Siirrä sitten
kaikki pannulta tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes saat siitä tasaisen
tahnan. Laita tämä tahna takaisin kattilaan ja lisää joukkoon 2-3 dl
valkoviiniä, suolankukkaa 2 tl, puolikkaan sitruunan mehu, tomaattimurska ja 2 pussia La
Chinatan valmista paellamaustetta. Keitä kiehuvaa seosta kevyellä lämmöllä
rauhallisesti n. 5 min. Lisää joukkoon paellariisi ja peitä kasvisliemellä
tai kalaliemellä. Lisää lientä pikkuhiljaa lisää, kunnes riisi on kypsää.

Paista samalla katkaravut oliiviöljyssä, mausta tarvittaessa suolankukalla.
Keitä vihreitä papuja kiehuvassa vedessä ja laita ne , jos mahdollista,
jäiseen veteen jääpalojen kera jäähtymään. Tällä tavalla ne säilyttävät
raikkaan vihreän värinsä ja kiinteän suutuntumansa.

Kun riisiseos on kypsää, lisää katkarapuja ja simpukoita sekä piquillo
paprikaa joukkoon, jätä osa koristelua varten. Maista tässä vaiheessa suola
ja lisää tarvittaessa. Täytä paellavuoka valmiilla riisiseoksella ja laita
kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi, jotta vuoka lämpenee niin, että ruoka
pysyy lämpimänä pöydällä ja seos saan kauniin pinnan samalla. Koristele
sitten vihreillä pavuilla, sitruunaviipaleilla, simpukoilla, katkaravuilla
ja persiljalla ja tarjoile paella kuumana!

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.