La Maison Godardin ankanmaksa-bloc on valmistettu aidosta ankanmaksasta ja mausteista. Sen koostumus on sileää ja pehmeää. Ankanmaksa-bloc on valmistettu yleensä tiilenmalliseen muotoon, johon viittaa ranskankielinen alkuperäinen nimi ”bloc”. Tuotteessa ei ole käytetty lisäaineita, ja se on aito alkuperäinen Lounais-Ranskasta tuleva foie gras.
Hanhenrasvalla voit maustaa perinteiset paistetut perunat ainutlaatuisella tavalla. Se on myös tarvittava ainesosa perinteisiin sarlandaisittain valmistettaviin perunoihin, ”pommes de terre sarlandaises”.
Moneen kertaan palkittu Oie du Périgordin kokonainen hanhenmaksa on foie gras -tuotteiden hienointa, mitä on. Kokonainen hanhenmaksa on peräisin aina samasta hanhesta ja käsitelty ainoastaan leikkaamalla ja kypsentämällä purkissaan paineastiassa. Kokonaista hanhenmaksaa leikatessa voi huomata sen hienostuneen, norsunluisen ja hieman vaaleanpunaisen värin. Sen maku on pehmeä sekä hienostunut. Kokonainen hanhenmaksa ainoastaan paranee ajan kuluessa!
La Maison Godardin perinteinen ankkapatee on korkealaatuinen foie gras -herkku Etelä-Ranskasta. Se sisältää 50 % valmistajan laadukasta ankanmaksa-blocia. Ankkapateessa ei ole käytetty lainkaan keinotekoisia aromeja tai lisä- ja säilöntäaineita.
Un des grands classiques de la Conserverie la belle-iloise!
Yksi la belle-iloisen perinteisistä klassikoista on bretagnelainen kalakeitto. Keittoa täydennetään perinteisesti nokareella rouillea, muutamilla krutongeilla ja ripauksella juustoraastetta. Bon appétit!
Un des grands classiques de la Conserverie la belle-iloise!
Viskillä maustettu sardiinitahna, ”Crème de sardine au Whisky”, on yksi valmistajansa suurimmista klassikoista ja ensimmäisistä kalalevitteistä jo vuodelta 1968. Aavistus viskiä tuo kalan omat aromit hienosti esiin ja tuo tahnalle karaktääriä. Kokeile leivällä, voileipäkeksillä tai vaikka patongin täytteenä!
Basilikalla maustettu tonnikalamousse on suutuntumaltaan sametinpehmeä ja maultaan ihanan aromaattinen. Valmis tonnikalamousse sopii niin suolaisiin suupaloihin kuin esimerkiksi patongin täytteeksi!
Hienostunut hummerimousse häivähdyksellä konjakkia tuo helposti luksusta arkipäiväänkin. Kevyen kevyt koostumus suorastaan sulaa suussa. Kokeile sellaisenaan voileipäkeksillä, grissinien kanssa tai esimerkiksi blinillä!
Oliivilla ja kapriksella maustettu tonnikalatahna on herkullinen valmistahna esimerkiksi leivän päällä syötynä tai perunoiden kanssa. Provencen yrtit ja oliiviöljy luovat tahnaan välimerellisen makumaailman. Kokeile myös vaikka pastan kanssa!
Toscanalaisen Morellin pastatehtaan maissipasta on luonnostaan gluteenitonta linguine-pastaa. Pastassa käytetty maissi on lisäksi puhdasta luomutuotantoa. Keittoaika 7–9 minuuttia.
Viinirypäleensiemenöljy kestää hyvin korkeita lämpötiloja, joten se on mitä parhain öljy paistamiseen. Ranskalaisen Huilerie Cauvinin viinirypäleensiemenöljy sisältää paljon hyviä rasvahappoja, ja siksi se on luonnollinen osa terveellistä ruokavaliota.
DeliDelin säilötyt ankankoivet ovat pala luksusta ruokapöytään niin arkeen kuin juhlaan. Tästä saat taatusti herkullisen ruokapöydän kruunun suuremmallekin seurueelle suoraan kotiin kuljetettuna. DeliDelin periranskalaiset säilötyt ankankoivet ovat pala luksusta ruokapöytään, niin arkeen kuin juhlaan. Ankat saavat elää ulkona, ja niitä ruokitaan vain GMO-vapailla maissinjyvillä ilman antibiootteja. Tämäntyyppinen kasvatus on käytössä vain alle 5 %:ssa ranskalaisesta tuotannosta.
La Chinatan savustettu paprikajauhe ”dulce” on täynnä Espanjan auringon kypsyttämien paprikoiden aromeja. Kyseessä on paikallinen Pimentón de La Vera -sekoitus, ja tuotteella on sen alkuperän todistava sertifikaatti. Pimentón de la Vera -paprikajauhetta on kolmea eri varianttia: picante, dulce ja agridulce eli tulinen, makea ja happaman makea. Tyylikästä ja pirteän punaista peltipurkkia on helppo käyttää, ja sen jättää mielellään koristamaan keittiön maustehyllyä.
Kun haluat olla varma, että syöt varmasti laadukasta tonnikalaa ja ylipäätään aitoa tonnikalaa, kannattaa valita la belle-iloisen valkotonnikala oliiviöljyssä. Valkotonnikala on tonnikaloista arvostetuin sen hienostuneen maun sekä kiinteän ja hienojakoisen koostumuksensa ansiosta. Kokeile itse!
La Maison Alziarin huippulaadukas Cuvée Prestige -ekstraneitsytoliiviöljy on Euroopan parhailta alueilta kerätyistä oliiveista kylmäpuristettu ”grand cru” -oliiviöljy. Eri lajikkeiden oliivit kerätään varmasti kypsinä, mikä luo öljylle sen ainutlaatuisen hedelmäisen maun. Öljyn hienot ja pehmeät aromit sopivat maustamaan niin salaatit kuin kypsennetyt ruoat.
Lucien Georgelinin kirsikkahilloke on täynnä täyteläistä kirsikan makua ja sisältääkin aitoa kirsikkaa jopa 65 %. Kokeile kirsikkahilloketta niin juustojen kanssa, leivällä kuin jälkiruoissa. Tämä kirsikkahilloke ei sisällä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita tai keinotekoisia aromeja, joten voit nautiskella sitä hyvällä omatunnolla!
Aito ranskalainen viikunahilloke on täydellinen kumppani juustolautaselle. Kokeile viikunahilloketta myös erilaisten lihojen kanssa. Lucien Georgelinin viikunahilloke ei sisällä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita tai keinotekoisia aromeja. Nauti täyteläisestä ja aidosta viikunan mausta!
Suolankukka on todellinen gourmet-sormisuola, joka kerätään herkässä keruuprosessissa suola-altaan pinnalta. Kuivauksen jälkeen suolankukkaa ei enää käsitellä mitenkään. Guéranden alueella tuotettu suolankukkaa, ”fleur de sel de Guérande” pidetään maailman arvostetuimpana suolankukkana. Sen erityinen maku ja rakenne tuovat parhaat puolet esiin kaikista ruoista. Se on myös ihanteellinen viimeinen ripaus liharuuan, salaatin tai esimerkiksi hanhenmaksan kruunaamiseksi.
Le Paludier de Guéranden karkea, puhdistamaton harmaa merisuola, ”sel de Guérande” on valmistettu Guéranden kylästä kerätystä Atlantin merisuolasta. Luonnollisesti harmaa ja lisäaineeton merisuola täyttää paikallisille tuotteille myönnettävän IGP-sertifioinnin vaatimukset. Kokeile sitä esimerkiksi graavauksessa tai vihannesten keittovedessä!
Italian ehkä tunnetuin pastalaji eli spagetti maistuu kaikille vauvasta vaariin. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa aidon italialaisen spagettinsa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 8 minuuttia.