La Maison Godardin aito tryffelillä maustettu maalaisteriini on täynnä rustiikkisia, ranskalaisia makuja. Porsaanlihasta ja -maksasta valmistettu terriini on maustettu aidolla mustatryffelillä, jota on tuotteesta 3 %.
Voimakkuus: 8/12
Aromit: aprikoosi ja jasmiini
Etiopian Limun kumpuilevilla ylätasangoilla kasvaa tämä keskitäyteläinen sekä hedelmäisiä ja aromaattisia vivahteita sisältävä pure origine- eli single origin -kahvi. Kahvipavut tulevat paikallisilta pieniltä viljelmiltä ja ovat 100 % arabicaa. Kahvissa käytetään sekoituksena pestyjä papuja sekä natural-prosessoituja papuja, mikä tuo kahviin niin voimakkuutta kuin hedelmäisiä aromeja.
Voimakkuus: 7/12
Aromit: hunaja ja suklaa
Lobodis’n Guatemalasta peräisin oleva pure origine eli single origin -kahvi kasvaa tuliperäisessä maastossa vuoren rinteillä keskellä villiä luontoa. Kahvinviljelijöistä suurin osa on mayojen jälkeläisiä, jotka pystyvät kulkemaan ja työskentelemään hankalassa maastossa. Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti viljellyt kahvipavut ovat 100 % arabicaa. Keskitäyteläisessä paahdetussa kahvissa voi havaita niin hunajaisia kuin suklaisia aromeja.
Voimakkuus: 6/12
Aromit: hasselpähkinä ja paahdettu manteli
Tämä Bolivian puolella Andien rinteillä kasvava, kuumasta ja kosteasta ilmastosta hyötyvä kahvi on pehmeä ja lempeän aromikas. Kahvipavut ovat 100 % arabicaa sekä pure origine- eli single origin -kahvia. Kahvi viljellään luomutuotantona sekä vastuullisesti Reilun kaupan kriteerejä noudattaen. Pehmeässä mutta tasapainoisessa ja voimakkaassa kahvissa on häivähdys niin hasselpähkinästä kuin paahdetuista manteleista.
Saksanpähkinäpuusta veistetty ylellinen ja numeroitu rasia kätkee sisäänsä yli 100 vuotta kypsytetyn balsamicon, La Bonissiman kruunujalokiven.”Il Centenariota” ovat kypsytelleet useammat sukupolvet Acetaia La Bonissiman perheyrityksessä, ja sen harvinaisista tynnyreistä on nyt pullotettu tämä luksustuote, joka käy niin eksklusiiviseksi lahjaksi kuin itsellään säilytettäväksi tai hedonistisesti nautittavaksi.
Modenalaisen La Bonissiman ylpeys on vähintään 15 vuotta kypsytetty Sigillo Platino -balsamico. Tämä arvokkaasti tammitynnyreissä ikääntynyt tumma balsamico on tiiviin aromaattinen moniulotteisilla mutta silti herkillä, makeilla aromeillaan. Kokeile erityisesti mansikoiden ja jälkiruokien kanssa. Tästä löydät myös erottamattoman kumppanin parmesaanijuustolle!
Toscanalaisen Morellin pastatehtaan Tagliolini-tomaattipasta on täynnä Toscanan tomaattien ja durumvehnän aromeja. Yksinkertaisimmillaan tarjoa keitetty pasta laadukkaan oliiviöljyn ja tuoreen basilikan kera sellaisenaan! Keittoaika 5 minuuttia.
Provencen perinteistäkin perinteisempi yrttisekoitus ”Herbes de Provence” on välimerellisen keittiön yksi kulmakivistä. Kauniiseen vintage-purkkiin on pakattu vain ensiluokkaisista yrteistä valmistettu sekoitus, joka ei sisällä lainkaan geenimuunneltuja kasveja (GMO) tai keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita.
La Ponoten Du Puy -linssit ovat Keski-Ranskassa, 1 100 metrin korkeudessa viljeltäviä vihreitä linssejä. Linssien perinteistä viljelyä on harrastettu alueella jo 2000 vuoden ajan. Alueen ilmasto ja maaperäantavat niille niiden ainutlaatuisen aromikkaan maun, hienon koostumuksen ja ohuen kuoren. Herkullisen makunsa lisäksi ne sisältävät runsaasti antioksidantteja, rautaa ja magnesiumia sekä proteiinia ja kuitua.
Mitä olisikaan apéro- tai tapashetki ilman pikkuisia cornichons-kurkkuja? Ranskalaisen Percheron Freres’n cocktailkurkut on käsin poimittu sekä säilötty viinietikkaan korianterin ja rakuunan kanssa. Tilaa ja maista mutta varo, ettet jää koukkuun!
Fregula Sarda Tostata on sardinialainen erikoisuus, jota kutsutaan välillä myös Sardinian kuskusiksi. Pienen helmen muotoiset pastasuurimot paahdetaan lopuksi uunista, mikä tekee niiden väristä kauniin paahteisen. Fregulan ainutlaatuinen valmistustapa saa pastaan jopa hieman hasselpähkinäisen aromin. Perinteisesti fregula-pastaa tarjotaan tomaatti-basilikapohjaisen simpukkakastikkeen kera. Keittoaika 12 minuuttia.
Biscuiterie du Quercy on yksi Ranskan tärkeimmistä artesaanimarenkien valmistajista. Sen perinteiset marengit ovat sisältä ihanan pehmeitä ja sitkoisia ja ulkoa sopivan rapeita. Pieni häivähdys vaniljaa antaa marengeille hienostuneen maun.
Iso mahtava kori täynnä parhaita luomutuotteita Ranskasta, Italiasta ja Kreikasta Kreetalta kotiin herkutteluun.
Korin tuotteet käyvät myös kasvisruokavaliota noudattavalle. Suklaa ja kahvi ovat tietenkin myös reilua kauppaa luomun lisäksi.
1619 – KORI kartonkitarjotin natural neliö iso 38x32x11cm
1970 – Biolea Kreetalainen luomuoliiviöljy 500ml FI-EKO-201
9201 – Luomutomaatti passata pullo 690g FI-EKO-201
2120 – Täysjyvä luomuspeltti spagetti 500g FI-EKO-201
195 – Ratatouille -luomu 650g FI-EKO-201
5191 – Luomu appelsiini-greippi-sitruunahillo 320g FI-EKO-201
9980 – Patelier luomu sitruunakakkumix 300g FI-EKO-201
5046 – Pure Origine Karibia luomukahvi 250g FI-EKO-201
1062 – Luomu ja reilun kaupan maitosuklaalevy 37% kaakao100 g FI-EKO-201
*Mikäli joku tuote on loppunut varastosta, voimme vaihtaa sen toiseen vastavaan.
Mariangela Prunotton luomutomaattipassata on valmistettu auringon kypsyttämistä italialaisista tomaateista, jotka on poimittu juuri oikealla hetkellä. Tomaattipassatta eli paseeratut tomaatit on keitetty ja säilötty pelkistä luomutomaateista, eikä siihen ole lisätty mitään muuta. Käytä sellaisenaan tomaattikastikkeena tai muun kastikkeen pohjana.
Aito italialainen punainen pesto valmistetaan auringon kypsyttämistä luomutomaateista ja muun muassa cashewpähkinöistä, jotka antavat oman erityislaatuisen arominsa tälle herkulliselle luomupestolle. Voimakkaanmakuinen mutta tasapainoinen pesto sopii moneen käyttötarkoitukseen aina bruschetasta pastaan ja crostineille. Kokeile myös sellaisenaan esimerkiksi punaisen lihan tai kanan lisukkeena tai täytteenä!
Aito italialainen vihreä pesto valmistetaan tuoreesta luomubasilikasta, ekstraneitsytoliiviöljystä, pinjansiemenistä, merisuolasta ja sitruunamehusta – ilman mitään keinotekoisia aromeja tai ainesosia. Elokuussa käsin kerättävä basilika käytetään heti tuoreeltaan, mikä takaa peston aidot ja herkulliset aromit. Kokeile ja löydä uusi suosikkipestosi!
Aito italialainen eukalyptushunaja valmistetaan eukalyptuspuita pölyttäneiden mehiläisten tuottamasta hunajasta. Sillä sanotaan olevan monia hyvinvointia edistäviä vaikutuksia aina keuhkoista ruoansulatukseen. Kokeile sitä niin erilaisissa kuumissa juomissa, leivonnaisissa kuin ruoanlaitossakin!
Perustajansa nimeä kantavan suklaatalon Chaponin Plumier 12 Canela -konvehtirasia sisältää 12 suussa rapsahtavaa krokanttista konvehtia. Palkituissa Canela-konvehdeissa yhdistyy käsintehty krokantti ja pehmeä pähkinä-suklaatäyte. Tässä on yhdistelmä, joka viettelee niin nuoret kuin vanhemmat herkkusuut!
Espanjalainen Finca la Barca -oliiviöljy on saanut erityisen, savuisen arominsa perinteisellä extremaduralaisella savustusmetodilla. Savustuksessa käytetään vain ensiluokkaista puuta, ja öljy saa levätä ”savustamossa” kaksi viikkoa, mistä öljy saa savuiset vivahteensa.
Välimerellisen retroon tyylin suunniteltu La Maison Alziarin oliiviöljykannu sekä koristaa keittiötä että tekee oliiviöljyn annostelusta helpompaa. Kannun tilavuus on 500 ml. Kannu myydään tyhjänä.